GALINDONS

 Què és el Galindó (hàl·lux valg)?

GALINDONS

QUÈ ÉS UN GALINDÓ

Inici > Dolències dels peus > Galindons

L’hàl·lux valg (hallux valgus en llatí), també conegut com galindó, és una deformitat del dit gros i del primer metatarsià del peu. De forma característica, s’aprecia un engruiximent del peu amb una protuberància òssia o bony que es forma en l’articulació de la base del dit gros (bony o galindó) i una desviació d’aquesta cap als dits menors adjacents (hàl·lux valg).

Els galindons es classifiquen segons el seu grau de deformitat i de la mesura de l’angle de desviació de l’estructura òssia afectada. En funció d’això, es parla d’hàl·lux valgs lleu, moderat o greu. 

RECOMANACIONS

RECOMANACIONS

 

Adaptar el calçat. Conviure amb aquesta patologia requereix adaptar el calçat a la forma del peu, perquè molts dels símptomes dolorosos del galindó són deguts al frec amb el calçat. A més, tota vegada que se sap que el calçat estret i amb taló de més de 5 cm augmenta l’aparició i progressió del galindó, amb la qual cosa cal evitar aquest tipus de calçat.

Obesitat. És un factor facilitador de la seva aparició, per tant és recomanable la pèrdua de pes per evitar la progressió i els símptomes associats al hàl·lux valg.

Reduir el dolor. El dolor associat al galindó es pot pal·liar o reduir, de manera puntual, amb medicació antiinflamatòria, ja sigui local (en forma de crema) o en pastilles (antiinflamatoris).

Evitar els frecs. Quan els principals símptomes són secundaris al frec, existeixen diversos materials que busquen enconxar la zona amb gels, espumes o silicones per reduir els símptomes per fricció. Existeixen en el mercat dispositius ortopèdics que tracten de reduir la deformitat i d’evitar-ne la seva progressió.

Exercisi. Alguns estudis han relacionat també l’aparició de l’hàl·lux valg amb un escurçament o retracció dels bessons en el panxell, cosa per la qual s’aconsella realitzar exercicis d’estirament i tonificació muscular per mantenir l’elasticitat muscular i tendinosa de la musculatura de la part posterior de la cama.

 

FONT CONTINGUTS: 
https://www.clinicbarcelona.org/ca/asistencia/malalties/galindo/viure-amb-la-malaltia

DONA GALINDONS

MODELS RECOMANATS PELS GALINDONS

Inici > Catàleg > Primavera/Estiu > Dona > Galindons

Compartir